Politiezone Zuid (5341): Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst

| Politiezone Zuid (5341): Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.

Burgemeester Anderlecht sluit discotheek BLU Bruxelles na wild feestje

© BRUZZ
21/09/2020

Op sociale media circuleren beelden van een wild feestje dat in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in een tent voor discotheek BLU Bruxelles in Anderlecht. Burgemeester Fabrice Cumps laat weten dat het etablissement verplicht dicht moet. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Tientallen feestvierders zijn in de nacht van zaterdag op zondag afgezakt naar BLU Bruxelles, een discotheek in de Internationalelaan in Anderlecht, waar ze dicht bij elkaar aan dansten, zonder mondmasker. Van het coronavirus lijkt op de beelden geen sprake. Het ging om een evenement van Dope Belgium.

Politiecontrole

Het was geen eenmalig feest, zo blijkt, want een week eerder werd de verantwoordelijke al op het matje geroepen toen de politie er een controle doorvoerde. “Hij moest zich in de daaropvolgende dagen melden bij de gemeente voor het overtreden van de coronamaatregelen”, zegt Laziza Sadik, woordvoerder van politiezone Brussel-Zuid, aan Het Laatste Nieuws.

Op het kabinet van burgemeester Fabrice Cumps bevestigt men dat de eigenaar van de zaak afgelopen week verhoord werd na het proces-verbaal dat door de politie opgesteld werd. Inmiddels werd beslist dat het etablissement de deuren moet sluiten. “De eigenaar mag zich één van de komende dagen aan een sluitingsbevel verwachten.”

Bij discotheek BLU Bruxelles was nog niemand bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Justitie, coronafeestje

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni