De inval bij de vzw zou "erg gespierd" verlopen zijn.

Burgemeester Close vraagt rapport over inval Globe Aroma

© Belga
12/02/2018

Burgemeester Philippe Close (PS) gaat een rapport opvragen over de inval bij vzw Globe Aroma. Die zou erg 'gespierd' verlopen zijn en daar wil de Brusselse burgervader meer duidelijkheid over. Bij de actie waren ook politieagenten van de zone Brussel Hoofdstad Elsene betrokken.

"Het is vooral een actie die vanuit de federale overheid werd opgestart", klinkt het bij Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van burgemeester Close. "De politiemensen van de stad Brussel waren aanwezig ter ondersteuning. We vonden dit wel een opmerkelijk doelwit, want het is een culturele vzw die inzet op het betrekken van vluchtelingen en mensen zonder papieren in de maatschappij."

Er kwam al veel reactie op het feit dat de inval gebeurde bij een open kunstenhuis dat een vertrouwensband probeert op te bouwen met vluchtelingen en mensen zonder papieren. De actie verliep volgens de vzw Globe Aroma hardhandig.

"Vooraleer we een reactie formuleren hebben we een rapport opgevraagd om exact te weten te komen wat er is gebeurd. Dat rapport verwachten we volgende week", aldus Van Rampelbergh.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Globe Aroma , Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni