| Politie-actie vrijdagavond bij vzw Globe Aroma, het personeel moest buiten wachten

Globe Aroma: ‘Zo'n inval kan niet, er komen acties’

Godfried Roelant
© BRUZZ
12/02/2018

De politieactie bij kunstenhuis Globe Aroma van vrijdag heeft diepe wonden geslagen. “Samen met een heleboel andere instanties binnen de culturele sector gaan we volgend weekend actievoeren om te tonen dat dit niet door de beugel kan”, zegt Koen Verbert, directeur bij Globe Aroma, aan BRUZZ.

Bij een inval van de politie in kunstenhuis Globe Aroma werden afgelopen vrijdag zeven mensen zonder papieren opgepakt. Vooral de manier waarop dat gebeurde, stuit Koen Verbert, directeur van het centrum, tegen de borst.

Interne oproep

“Als dit een routinecontrole was waarmee de regering een vzw onder de loep wil nemen, dan leven we in een politiestaat. Onze medewerkers werden geslagen en geboeid zonder dat daar enige aanleiding toe was. Dit kan echt niet. Daarom gaan we samen met een heleboel andere instanties binnen de culturele sector volgend weekend actievoeren.”

"Als dit een routinecontrole was waarmee de regering een vzw onder de loep wil houden, dan leven we in een politiestaat. Dit kan echt niet."

Koen Verbert, zakelijk directeur bij Globe Aroma

Wat die acties concreet zullen inhouden, weet Verbert nog niet. “We hebben een interne oproep gelanceerd en daaruit bleek dat heel wat mensen en organisaties bereid zijn om mee te doen. In de loop van de week komen we samen en zullen we beslissen wat we gaan doen.”

Telefonisch overleg

Globe Aroma wil snel met de bevoegde instanties spreken om ervoor te zorgen dat de recente gebeurtenissen zich nooit meer herhalen. “Tot echt overleg kwam het nog niet, maar we hebben wel al telefonisch contact gehad met de kabinetten. Hopelijk worden we snel wijzer.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Globe Aroma , Koen Verbert , sans-papiers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni