Camerabewaking op Brussels Airport bewijst nut tegen gauwdieven

Brussels Airport
© PhotoNews
| Reizigers zoeken naar hun vlucht in de centrale hal op Brussels Airport (archiefbeeld).
© PhotoNews
| Reizigers zoeken naar hun vlucht in de centrale hal op Brussels Airport (archiefbeeld).

Twee mannen die op de luchthaven van Zaventem een gauwdiefstal zouden hebben gepleegd, riskeren elk zes maanden cel. In beide dossiers konden de verdachten worden opgepakt dankzij de beelden van de bewakingscamera’s op Brussels Airport.

De eerste beklaagde zou eind januari een bankkaart hebben gestolen uit de jaszak van een vrouw bij haar aankomst op de nationale luchthaven. "Enkele dagen na de feiten werden de beelden geanalyseerd en daarop was de diefstal duidelijk te zien", aldus openbaar aanklager Karel Claes.

Toen het signalement van de dader werd verspreid, kon de politie diezelfde dag al een verdachte oppakken. De man hing doelloos rond in het treinstation Brussel-Noord, vermoedelijk op zoek naar een nieuw slachtoffer.

Zweeds doelwit

Ook in een tweede dossier kon een verdachte worden gelinkt aan een diefstal op de luchthaven dankzij de camerabeelden. "Een Zweedse vrouw werd op 16 februari bestolen van haar handtas, met daarin cash geld, haar paspoort en identiteitskaart", zette Claes uiteen. "Ook hier werden de feiten gefilmd en werd het signalement van de dader doorgegeven aan alle politiezones."

Begin deze maand kon de Brusselse politie een man op heterdaad betrappen bij een diefstal in het station Brussel-Zuid. Toen hij geconfronteerd werd met de beelden van Brussels Airport, gaf hij de diefstal van de handtas toe.

Het vonnis in beide zaken valt op 27 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?