Cassatieberoepen Albert II verworpen, uitslag DNA-onderzoek mag bekend worden

© PhotoNews
| Delphine Boël

De cassatieberoepen van koning Albert II in de zaak Delphine Boël zijn verworpen. Het dossier keert terug naar het hof van beroep, en de resultaten van het DNA-onderzoek kunnen bekendgemaakt worden.

Delphine Boël was in 2013 naar de familierechtbank gestapt om het wettelijke vaderschap van Jacques Boël te betwisten en, in een tweede fase, het vaderschap van Albert II te laten erkennen. Ze zegt al jaren dat de voormalige vorst haar biologische vader is. Jacques Boël had zich niet verzet tegen de betwisting van zijn wettelijk vaderschap en had een DNA-test ondergaan om aan te tonen dat hij niet de biologische vader was.

Eind maart 2017 oordeelde de Brusselse familierechtbank het vaderschapsgeding van Delphine Boël ontvankelijk, maar niet gegrond. Het gerecht oordeelde dat er een familiale band bestond tussen de wettelijke vader Jacques Boël, en de dochter, die zich gedurende vele jaren als dusdanig hebben gedragen en voorgehouden. Delphine Boël ging daartegen in beroep en het hof van beroep oordeelde dat Jacques Boël niet de wettelijke vader was van Delphine Boël en dat Albert II een DNA-analyse moest ondergaan. Tegen die twee arresten was koning Albert II in cassatie gegaan.

Dat hij die twee cassatieberoepen heeft verloren, betekent dat de zaak terugkeert bij het Hof van beroep. Albert II heeft inmiddels een DNA-analyse ondergaan. Het Hof van beroep kan nu op korte termijn beslissen om die resultaten te laten vrijgeven en te vergelijken met het DNA van Boël.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?