Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek

| Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek.

Catherine Moureaux wordt voorzitter van Forum voor Veiligheid in de Steden

TD
© BRUZZ
12/06/2019

Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) wordt de nieuwe voorzitter van het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden. Ze volgt de Brusselse burgemeester Philippe Close op. Het Forum zag het licht in 1995 en bundelt 58 Belgische steden en gemeenten om ervaringen uit te wisselen over veiligheidsbeleid en preventie.

Moureaux zal zich als voorzitter voornamelijk focussen op twee grote thema's: de sociale polarisering op de publieke ruimte en de verkeersveiligheid. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

"Met sociale polarisering bedoelen we de vaak moeilijke verhouding van twee tegengestelde groepen in de publieke ruimte," zegt Moureaux. "Dat kan gaan over gemeenschappen, maar ook over buren. We schakelen de filosoof Bart Brandsma in om vormingen te organiseren voor burgemeesters, politieke verantwoordelijken en lokale veiligheidsambtenaren."

Het Forum werd opgestart in 1995 en moet het burgemeesters gemakkelijker maken ervaringen uit te wisselen over veiligheids- en preventiebeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Justitie , Catherine Moureaux , Philippe Close , Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni