Molenbeek investeert 700.000 euro in verkeersveiligheid

© PhotoNews
| Burgemeester Catherine Moureaux (PS), in het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek.

Het gemeentebestuur van Molenbeek zal 700.000 euro investeren in maatregelen die de verkeersveiligheid in de gemeente moet verbeteren. Het geld wordt onder meer geïnvesteerd in snelheidsremmers. "Het is essentieel dat we maatregelen nemen om de snelheid van auto's te beperken en alle weggebruikers te beschermen."

Het budget van 700.000 euro zal onder meer dienen voor snelheidsremmers en wegmarkeringen langs fietspaden op gemeentelijke wegen. "Het is essentieel dat we op ons niveau iets doen", vertelt Moureaux. "We moeten de snelheid van auto's beperken en alle weggebruikers beschermen. Daarom zetten we in op de visibiliteit van wegmarkeringen en raden we iedereen aan om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken of te wandelen."

Daarnaast vroegen de directie en ouders van kinderen van Ecole N°6 om veiligheidsmaatregelen rond de school. Moureaux kondigt aan dat de zone 30 beter wordt aangeduid, en dat er een fietssuggestiestrook komt, naast metalen paaltjes om voetpaden af te schermen in de buurt van de school.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?