Chauffeur die kind van twee in Schaarbeek aanrijdt in juni al voor de rechter

© SVG/Bruzz
| Verkeersactie in de Kesselsstraat in Schaarbeek op 30 mei 2020
Updated: 30-05-2020 - 14:47

Vrijdagavond is in de Kesselsstraat in Schaarbeek een tweejarig kind aangereden door een autobestuurder. De bestuurder moet op 19 juni al voor de correctionele rechtbank komen. Dat meldt het parket zondag.

Omstreeks 20.15 uur vrijdagavond is een tweejarig kind aangereden ter hoogte van de Kesselstraat, vlakbij het kruispunt met de Louis Bertrandlaan. Het kind werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De autobestuurder is vrij snel na de feiten opgepakt. Hij werd zaterdag vrijgelaten, maar moet op 19 juni voor de correctionele rechtbank verschijnen, in een spoedprocedure. Dat meldt het parket aan Belga.

Het ongeval gebeurde in een wijk waar regelmatig straatraces worden gehouden, maar of dat vrijdag ook het geval was, is volgens de politie nog niet duidelijk.

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de bestuurder wou vluchten, maar werd tegengehouden door buurtbewoners. "Een onderzoek is gestart om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen," zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-Ten-Node, Evere).

Beelden van bewakingscamera's in de buurt zullen worden onderzocht om de omstandigheden van de feiten te achterhalen. Het kind zou zich op het zebradpad hebben bevonden, met een fietsje.

In de wijk werden eerder al straatraces gehouden, maar volgens de politie is het niet duidelijk of het ongeval daarmee verband houdt. "Het klopt dat er daar al verschillende voertuigen in beslag zijn genomen voor zo'n races", aldus Dereymaeker. "Momenteel wordt onderzocht hoe snel de wagen reed en of er sprake was van een straatrace. Dat is op dit moment nog onduidelijk."

Het buurtcomité hield zaterdag, samen met 1030/0, een actie aan de Kesselsstraat. Die wordt zondag om 18u herhaald. "De mensen zijn de straatraces écht beu," zo klinkt het op de sociale media.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?