Dakloze had illegaal handeltje in trein- en bustickets in Brussels Airport

© Belga
01/09/2020

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een gevangenisstraf van 1 jaar gevorderd tegen een dakloze man die in Brussels Aiport een illegaal handeltje in trein- en bustickets had opgezet. Hij verkocht die tickets aan argeloze reizigers en kon zo een aardig sommetje verdienen. Bij zijn arrestatie had de man meer dan 400 euro op zak.

De man werd op 24 februari van dit jaar op heterdaad betrapt toen medewerkers van de NMBS zagen hoe hij in het treinstation in Brussels Airport van een dame een biljet van 10 euro overhandigd kreeg. De man gaf haar wat wisselgeld terug en scande vervolgens een ticket aan de poortjes aan de uitgang van het station. Op die manier kon de vrouw het treinstation verlaten.

"De man werd daarop opgepakt en bleek nog een tiental Diabolo-tickets op zak te hebben, naast 12 Go Passes en 341 bustickets van De Lijn en de MIVB", zei het parket. "Die waren allemaal samen meer dan 1.200 euro waard. Hij had ook 435 euro bij, en enkele Zwitserse franken en Britse ponden."

Het is niet duidelijk of de man die bus- en treintickets gestolen had, zodat hij daar ook niet voor vervolgd wordt, aldus het parket. Wel staat de man terecht voor informaticafraude en sluikwerk en daarvoor eiste het parket een gevangenisstraf van 1 jaar.

De dakloze zelf kwam niet opdagen voor zijn proces en dreigt dan ook bij verstek veroordeeld te worden. Het vonnis valt op 22 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Brussels Airport , NMBS , dakloze man , parket halle-vilvoorde

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni