| De groep daklozen kreeg tot nu toe opvang in een jeugdherberg in Molenbeek.

Doucheflux zoekt nieuw onderkomen voor daklozen

NLS
© BRUZZ
11/08/2020

VZW Doucheflux zoekt een nieuwe locatie voor een vijftiental dakloze mensen. Zij werden opgevangen in jeugdherberg JES Sleep inn in Molenbeek, maar daar moeten ze eind deze maand vertrekken. “Het zou een ramp zijn moesten deze mensen terug op straat belanden”, zegt woordvoerster Elisabeth Mareels.

De VZW Doucheflux en de jeugdherberg van JES hebben al een mooie samenwerking achter de rug. In totaal verblijven er nu 12 daklozen, voornamelijk vrouwen. "De infrastructuur is er voor onze activiteiten ideaal", zegt Mareels. "Er zijn genoeg kamers en we kunnen ook gebruik maken van de fietsen en de klimmuur. Ook het eten is er goed." Maar vanaf 31 augustus herneemt de jeugdherberg zijn eigen activiteiten. "Tegen dan moeten we dus een nieuwe locatie gevonden hebben."

Vertrouwensband

De zoektocht naar een nieuw onderkomen blijkt echter niet makkelijk, ook al wordt de opvang gefinancierd door de GGC. “We zijn al een tijdje op zoek, maar hebben nog niets gevonden. Onze projecten zijn vaak van korte duur, en dat is voor sommige plaatsen, zoals hotels, niet zo aantrekkelijk", zegt Mareels. "Zij zouden die periodes dan vrij moeten houden voor ons in plaats van hun eigen clienteel. En dat doen ze liever niet."

Voor Doucheflux betekent dit een lastige situatie. “Ondertussen hebben we al een echte vertrouwensband opgebouwd met de personen die nu in de jeugdherberg verblijven", legt Mareels uit. "We werken al maanden samen en begeleiden hen bijvoorbeeld met schuldbemiddeling of bieden psychologische bijstand. Met velen gaat het dan ook al een stuk beter. Het zou voor hen dus een ramp zijn moesten ze terug op straat belanden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Doucheflux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni