Dakloze veroordeeld voor illegaal handeltje in trein- en bustickets in Brussels Airport

© PhotoNews
| Nationale vakbondsstaking op 13 februari 2019: Brussels Airport schrapt vluchten.

Een dakloze man die in Brussels Aiport een illegaal handeltje in trein- en bustickets had opgezet, is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De man verkocht de tickets aan argeloze reizigers en kon zo een aardig sommetje verdienen. Bij zijn arrestatie had de man meer dan 400 euro op zak.

De man werd op 24 februari van dit jaar op heterdaad betrapt toen medewerkers van de NMBS zagen hoe hij in het treinstation in Brussels Airport van een dame een biljet van 10 euro overhandigd kreeg. De man gaf haar wat wisselgeld terug en scande vervolgens een ticket aan de poortjes aan de uitgang van het station. Op die manier kon de vrouw het treinstation verlaten.

De man werd daarop opgepakt en bleek nog een tiental Diabolo-tickets op zak te hebben, naast 12 Go Passes en 341 bustickets van De Lijn en de MIVB. Die waren allemaal samen meer dan 1.200 euro waard. Hij had ook 435 euro bij, en enkele Zwitserse franken en Britse ponden.

Het is niet duidelijk of de man die bus- en treintickets gestolen had, zodat hij daar ook niet voor vervolgd werd. Wel stond hij terecht voor informaticafraude en sluikwerk en daarvoor legde de rechtbank hem een gevangenisstraf van 12 maanden op.

De dakloze zelf kwam niet opdagen voor zijn proces en werd dan ook bij verstek veroordeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?