Decathlonmoord: 23 jaar cel voor dader

© Photo News
| Het slachtoffer werd van het dak van het Decathlonfiliaal in Anderlecht geduwd, nadien verkracht en gewurgd.

De 21-jarige dader die in juni 2016 een zeventienjarige meisje om het leven bracht aan een Decathlonwinkel in Anderlecht, is donderdag veroordeeld tot 23 jaar gevangenis. De man bekende de feiten enkele maanden na de moord.

De zeventienjarige Thanayra liet op 6 juni 2016 het leven aan de Decathlon in Anderlecht. Ze was samen met een vriend gaan drinken op het dak, en dat afspraakje liep uit de hand. Wanneer het meisje de avances van de jongeman afwees, duwde hij haar van het dak. Na haar val zou het meisje nog geleefd hebben, maar de jongeman misbruikte haar eerst alvorens haar te wurgen.

Enkele maanden na de moord, bekende de verdachte de feiten. Op het moment van de moord was hij minderjarig, maar de jeugdrechtbank van Waals-Brabant heeft zich niet bevoegd verklaard en verwijst hem door. Nu hij meerderjarig is, moest hij zich verantwoorden voor het Brusselse hof van assisen als een volwassene.

Verdovende middelen

De 21-jarige man werd woensdag al schuldig bevonden aan verkrachting van een minderjarige en vrijwillige doodslag. Uit het autopsierapport bleek dat het overlijden het gevolg was van verschillende opeenvolgende wurgmanoeuvres. Het meisje was door de val buiten bewustzijn. In het bloed van het meisje werden bovendien verdovende middelen aangetroffen.

Het parket had gevraagd om 21 jaar cel, maar het assisenhof sprak dus een zwaardere sanctie uit en legde ook 15 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank op. Dat betekent dat de veroordeelde, nadat zijn hoofdvrijheidsstraf is afgelopen, onder toezicht komt te staan onder de vorm van een vrijheidsbeneming of onder elektronisch toezicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?