Decathlonmoord: Jongeman schuldig bevonden aan doodslag

Het hof van assisen.

Een 21-jarige jongeman die in 2016 een 17-jarig meisje om het leven bracht aan de Decathlon in Anderlecht, is woensdag schuldig bevonden voor vrijwillige doodslag en verkrachting van een minderjarige ouder dan 16 jaar. Het gaat om een zaak voor het Brusselse assisenhof, maar het proces vindt in het Waals-Brabantse Nijvel plaats.

Het lichaam van het meisje, de 17-jarige Thanayra, werd op 6 juni 2016 omstreeks 20 uur aangetroffen vlakbij de Olympische Dreef in Anderlecht, nadat een minderjarige vriend van het meisje haar eerder op de dag als vermist had opgegeven. Die jongeman werd nog dezelfde dag door de jeugdrechter van Nijvel geplaatst in een gesloten jeugdinstelling, op verdenking van doodslag.

Begin augustus 2016 bekende de jongen dat hij de nacht van zondag 5 juni op maandag 6 juni met het meisje had doorgebracht op het dak van de Decathlon-winkel in Anderlecht. Ze zouden heel wat gedronken hebben en ruzie gekregen hebben toen T. de avances van de jongeman afwees, waarna hij haar over de rand van het dak had geduwd.

Na haar val zou het meisje nog geleefd hebben, maar de jongeman zou haar eerst misbruikt hebben, alvorens haar te wurgen. G. was minderjarig op het moment van de feiten, maar werd door de jeugdrechtbank in Nijvel uit handen gegeven. Daarna werd hij door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling naar het assisenhof doorverwezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?