Decathlonmoord komt eind januari voor Assisen

© Photo News
| Het meisje werd vermoedelijk van het dak van de Decathlon geduwd.

De verdachte op de moord aan een Decathlonfiliaal in Anderlecht in juni 2016, moet zich op 30 januari verantwoorden voor het Hof van Assisen. De man bekende de feiten enkele maanden na de moord.

De zeventienjarige Thanayra liet op 6 juni 2016 het leven aan de Decathlon in Anderlecht. Ze was samen met een vriend gaan drinken op het dak, en dat afspraakje liep uit de hand. De vriend verkrachtte haar, wurgde haar en dumpte haar lichaam in de struiken.

Enkele maanden na de moord, bekende de verdachte de feiten. Op het moment van de moord was hij minderjarig, maar de jeugdrechtbank van Waals-Brabant heeft zich niet bevoegd verklaard en verwijst hem door. Nu hij meerderjarig is, moet hij zich verantwoorden voor het Hof van Assisen als een volwassene.

"De zaak is vastgesteld op 30 januari 2020", zegt Cédric Moisse, advocaat van de familie van het slachtoffer. Daarmee bevestigt de advocaat berichtgeving van de krant La Capitale. "Het gaat om een Brusselse assisenzaak, maar het proces zal in Nijvel plaatsvinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?