Slapende dakloze in Brussel

| Dakloosheid in Brussel

Dertig maanden cel voor dakloze man die politie aanviel

© Belga
07/01/2022

Een man die tot twee keer toe de politie aanviel, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf. Bij een van de twee incidenten had de beklaagde het dienstwapen van een agent kunnen grijpen en gericht op die agent en ander veiligheidspersoneel.

Dat incident vond plaats op 27 juni op Brussels Airport. Verschillende reizigers hadden toen alarm geslagen omdat een dakloze man in verwarde toestand over de sporen in het treinstation liep. Op aangeven van een Securitas-agent was een federaal politieagent de verdachte nadien gevolgd naar een afgelegen ruimte.

In de ruimte hoorde de agent achter een deur een geluid. De agent trok zijn wapen en sommeerde de man naar buiten te komen. Die gehoorzaamde en ging op zijn knieën zitten, maar toen de agent hem wilde boeien, greep de man de agent vast en ontstond er een worsteling. Daarbij kon de man het wapen bemachtigen en richtte dat op de agent. Uiteindelijk kon de man overmeesterd worden. Na zijn verhoor werd hij vrijgelaten onder voorwaarden.

Een kleine maand later, op 15 juli, werd de man opnieuw opgepakt. Agenten die opgeroepen waren voor een inbraak, zagen hem vreemd over straat lopen. Eenmaal aangesproken, sloeg de man op de vlucht. Vanaf dat hij onderschept werd begon de man zich hevig te verzetten.

Op het traject naar het ziekenhuis en het commissariaat probeerde hij meermaals te vluchten en deelde hij kopstoten en slagen uit. Hij spuwde ook in de richting van de agenten. Een van de agenten was een week arbeidsongeschikt door verwondingen van de feiten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni