Diefstal autopsierapporten: vermoedelijk geen link met aanslagen 22 maart

© BRUZZ
| De diefstal vond vorige week donderdag plaats in het Portalisgebouw. (Hier op de foto)

Er is voorlopig geen enkele aanwijzing dat de diefstal van de autopsierapporten van de aanslagen van 22 maart een gerichte diefstal was of in verband zou staan met het dossier van de aanslagen zelf.

Naast de harde schijf waarop de autopsierapporten stonden, zijn ook nog andere spullen gestolen. Op de harde schijf stond ook een volledige back-up van de computer van de wetsartsen. Intussen is al een verdachte voor de diefstal opgepakt, de teruggekeerde Syrië-strijder Iliass Khayari.

De diefstal vond vorige week donderdag plaats in het Portalisgebouw. Een persoon drong daar op het gelijkvloers het bureau van een wetsarts binnen en ging er vandoor met een aantal spullen, waaronder een harde schijf waarop verschillende verslagen van medische onderzoeken en autopsierapporten stonden met betrekking tot verschillende lopende gerechtelijke onderzoeken.

De eerste verdieping van het gerechtsgebouw, waar het kantoor gelegen is, is toegankelijk voor het publiek. Volgens VTM Nieuws had de wetsdokter in kwestie de deur van zijn kantoor niet op slot gedaan. “De deur was los”, klinkt het bij gerechtelijke bronnen. “Daardoor kon Khayari, die in het gebouw was om de opvolging van zijn voorwaarden na zijn veroordeling voor lidmaatschap van een terreurorganisatie te bespreken, simpelweg binnenwandelen.”

Het ging onder meer om de autopsierapporten van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016.

De 27-jarige Iliass Khayari die verdacht wordt de harde schijf met autopsierapporten te hebben gestolen uit het, blijft in de cel. De raadkamer bevestigde vandaag zijn aanhouding. Hij blijft nog minstens een maand in de gevangenis, maar kan wel nog in beroep gaan. Volgens het parket ontkent de man elke betrokkenheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?