Dodelijk ongeval Koekelberg: eigenaar wagen eerder aangehouden wegens dronkenschap

© RN/BRUZZ
| De plek van het dodelijke ongeval is nu iets beter beveiligd met paaltjes

De eigenaar van de wagen die betrokken was bij het dodelijke ongeval met een voetganger in Koekelberg van eind maart, was eerder die dag opgepakt wegens openbare dronkenschap. De vrouw in kwestie zat ook in de wagen op het moment van het ongeval, maar zat niet achter het stuur.

De bestuurder van de wagen had een voorlopig rijbewijs en mocht geen passagiers vervoeren. Er is intussen meer bekend geraakt over de identiteit van de passagiers. Een van hen was de eigenaar van de wagen, een Everse. Zij had eerder die dag haar rijbewijs moeten inleveren omdat ze duidelijk te veel had gedronken, bevestigt de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Volgens de krant La Capitale waren de bestuurder, de eigenaar van de wagen en een derde passagier een avondje gaan doorzakken. Ze kenden elkaar niet bijster goed. Nadat de eigenaar vrijgelaten was, zonder rijbewijs dus, voerde de bestuurder haar weg. Met het dodelijke ongeval als gevolg.

De man maaide een voetganger van het zebrapad, nadat hij een andere wagen rechts had voorbijgestoken op de Jetselaan in Koekelberg. Het slachtoffer, een dertigjarige Roemeense, overleefde de klap niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?