Dodelijk slachtoffer Grimbergen vermoedelijk aangereden

© Archeonet Vlaanderen
| De Sint-Servatiusbasiliek in Grimbergen, waar de vermoedelijke aanrijding plaatsvond.

De 15-jarige Nick Ulser, die zondagavond dood werd aangetroffen in Grimbergen, is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een aanrijding met vluchtmisdrijf. Dat melden verschillende media op gezag van de ouders van de jongen.

Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat de jongeman zware inwendige en uitwendige verwondingen aan de benen heeft opgelopen. Hij lijkt ten gevolge van een ernstige impact te zijn overleden. Parket en politie zijn op zoek naar getuigen, onder meer naar een groep jongeren die in de buurt was en de gsm van het slachtoffer had gevonden.

De 15-jarige Nick was zondagavond op bezoek bij een vriend. Daar vertrok hij rond 22u10, maar om 23u00 was Nick nog steeds niet thuis. Toen zijn vader naar hem op zoek ging, stootte hij op de hulpdiensten die het lichaam van zijn zoon hadden aangetroffen. De jongen was levenloos gevonden op een plek die helemaal niet op zijn normale weg naar huis lag.

De hulpverleners vonden op het lichaam niet meteen sporen die de dood konden verklaren. Daarom werd een autopsie bevolen. "Hieruit is gebleken dat de jongen zware inwendige en uitwendige verwondingen aan de benen heeft opgelopen en ten gevolge van een ernstige impact lijkt te zijn overleden", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

"De lokale recherche van de politiezone Grimbergen voert het verder onderzoek naar de oorzaak van deze verwondingen en wordt daarbij ondersteund door de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde." Politie en parket doen een oproep naar mogelijke getuigen.

"In het bijzonder wenst de politie vijf jongeren, 2 meisjes en 3 jongens, te spreken die zich ter hoogte van het petanqueveld in het park Ter Tommen bevonden en die de GSM van het 15-jarig slachtoffer hebben teruggevonden", aldus nog het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?