| De brug zakte in toen een schip passeerde. Niemand raakte gewond.

Zwaar beschadigde brug in Humbeek dinsdagavond opnieuw open

© Belga
31/10/2023

De brug in Humbeek (Grimbergen) die op 29 juni zwaar beschadigd raakte na een aanvaring door een schip, gaat dinsdagavond om 22 uur opnieuw open. De afgelopen dagen is het brugdek ingevaren en vastgekoppeld.

Op de middag van 29 juni was een binnenschip geladen met zand op volle kracht tegen de brug, die over het Zeekanaal Brussel-Schelde loopt, aangevaren. Er vielen geen gewonden, maar de brug raakte zwaar beschadigd en verschillende elektriciteitskabels werden afgerukt. De betonnen brugtorens liepen geen schade op. Enkele dagen na het ongeval werd het brugdek weggehaald, om het te kunnen herstellen in een atelier in Temse.

Vorige week werd het brugdek vanuit Temse naar Humbeek-Sas gevaren. De afgelopen dagen is het dek ingevaren en vastgekoppeld. Voor het scheepvaarverkeer was daardoor tussen donderdag 26 en dinsdag 31 oktober geen doorgang mogelijk. Schepen moesten een omleiding volgen. Als alles goed gaat, kan de brug vandaag/dinsdag omstreeks 22 uur opnieuw geopend worden.

Noodgenerator

Na de heropening wordt er nog gewerkt rond de brug om onder andere leuningen, voetpaden en wachthuisjes te herstellen. Ook de hoogspanningscabine moet nog vervangen worden. In tussentijd wordt de brug bediend door een noodgenerator. Midden december zou de hoogspanningscabine terug operationeel moeten zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni