Dodelijke steekpartij in Brussels prostitutiecafé: daders krijgen tot 18 jaar cel

Het hof van assisen in Brussel heeft Robert Frroku dinsdag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor de doodslag op Abdelaziz Bouhali. Mededader Xhyljan Perdoda, die voortvluchtig is, werd veroordeeld tot 18 jaar cel. De twee staken hun slachtoffer dood in de zomer van 2016 in een berucht prostitutie- en drugscafé in de Alhambrawijk.

De jury en de magistraten van het hof zagen verschillende verzachtende omstandigheden voor Robert Frroku (24), waardoor die minder dan de maximumstraf kreeg. In het arrest hebben ze het onder meer over zijn blanco strafblad, zijn jonge leeftijd en het feit dat hij zijn moeder verloor. De beschuldigde hield zich ook aan de voorwaarden bij zijn voorwaardelijke vrijlating en hij toonde spijt.

Mededader is voortvluchtig

De Albanezen Frroku en Xhyljan werden schuldig bevonden aan de doodslag op de 35-jarige Abdelaziz Bouhali op 11 augustus 2016. Ze staken hem dood in Café & Taverne 54 in de Lakensestraat in Brussel. Dankzij beelden van bewakingscamera's en getuigenissen konden de speurders snel Robert Frroku identificeren als de belangrijkste dader.

Hij werd op 19 augustus 2016 opgepakt door de Servische politie en later overgeleverd aan België. Op 22 augustus identificeerde de politie Xhyljan Perdoda (22) als de tweede dader. Ook voor hem werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, maar hij is tot vandaag voortvluchtig.

Afrekening in het drugsmilieu

Abdelaziz Bouhali, die meerdere messteken kreeg ter hoogte van de keel, was zelf geen ongekende bij het gerecht. De man werd veroordeeld voor diefstal en verkoop van drugs. Speurders gaan dan ook uit van een afrekening in het drugsmilieu. Frroku wordt ervan verdacht de verkoop van cocaïne in het beruchte café, dat intussen dicht is, georganiseerd te hebben.

Tijdens het incident in de zomer van 2016 had Bouhali zelf pepperspray gespoten richting Frroku en een mes uit zijn vest getrokken. Frroku en Perdoda overmeesterden hun slachtoffer echter en staken hem met een dertigtal messteken dood.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?