Dodelijke steekpartij Evere: psychiatrisch onderzoek afgerond

© Belgaimage
| Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis.

In het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Evere is het psychiatrisch onderzoek van de vermoedelijke dader afgerond. Daaruit blijkt de man psychotisch is. “Hij luistert niet naar rationaliteit en weigert mee te werken”, klinkt het.

Eind mei werd in Evere een 36-jarige vrouw op straat neergestoken terwijl ze aan het wandelen was met haar baby van twee maanden oud. De vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze overleed aan haar verwondingen. De baby bleef ongedeerd. Kort na de feiten werd een 21-jarige man met mentale problemen opgepakt. Hij hing op straat rond met een bebloede schaar, maar uiteindelijk bleek de man onschuldig en werd hij vrijgelaten. Het bloed op de schaar was niet afkomstig van het slachtoffer, maar van zichzelf.

De politie kon vervolgens een 26-jarige man uit Evere arresteren. Bij een huiszoeking werd een bebloede trui en mes aangetroffen. Na analyse bleek het bloed afkomstig te zijn van de 36-jarige Mounia Ouyahia. De verdachte werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en zit volgens bronnen bij het onderzoek al een tijdje in isolatie in de gevangenis. “Hij weigert elke medewerking”, valt er te horen. “Het psychiatrisch rapport is net klaar en daaruit blijkt dat hij een psychose heeft. Hij luistert niet naar rationaliteit en antwoordt amper op een vraag.”

De kans is groot dat de man geïnterneerd zal worden. Het is nu aan het parket van Brussel om een eindvordering te maken in het dossier.

Meer nieuws uit Brussel