Drie mensen opgepakt bij beveiligingsoperatie rond Noordstation

De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers
© Cool Material
| De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers
© Cool Material
| De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers

De politie van de zone Brussel-Noord (Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node/Evere) heeft afgelopen zaterdag een beveiligingsoperatie gehouden in de wijk rond het Noordstation. Daarbij werden twee halskettingdieven op heterdaad betrapt, net als iemand die drugs wilde gebruiken op de openbare weg.

De buurt rond het Noordstation kreunt al een paar jaar onder een gauwdievenplaag. "We hadden in die wijk opnieuw een toename vastgesteld van het aantal diefstallen, zowel zakkenrollerij, winkeldiefstal, diefstal in voertuigen als diefstallen met geweld", aldus de woordvoerder van de lokale politie.

Gerichte patrouilles moesten de plaag in de kiem smoren. "Zaterdag hebben we dan een operatie uitgevoerd die gericht was op de bestrijding van zakkenrollerij, diefstal met geweld, het gebruik, bezit en de verkoop van verdovende middelen in de Noordwijk. Die campagne kaderde zowel in ons wijkactieplan als in de Europese campagne om treinstations veiliger te maken en zakkenrollerij te verminderen."

Agent gewond

Bij die operatie werden twee personen op heterdaad betrapt toen ze een halsketting losrukten in de Aarschotstraat. De twee hadden hun slachtoffer benaderd terwijl die op het terras van een café zat. Haar aandacht was even afgeleid, waarop een van de daders de ketting kon afrukken. De twee dieven, die al bekendstonden bij de politie, werden ingerekend en het slachtoffer kreeg haar ketting terug.

De derde persoon werd in de vooravond opgepakt toen agenten zagen hoe hij zich opmaakte om op de hoek van de Aarschotstraat en de d'Hoogvorststraat drugs te gebruiken op de openbare weg. De man verzette zich tegen de politiecontrole en daarbij raakte een politieagent gewond. Die agent zal minstens vier weken werkonbekwaam zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?