Drie personen opgepakt na betoging tegen politiegeweld

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 22 oktober 2019

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene heeft maandagavond drie manifestanten opgepakt na de betoging tegen politiegeweld die plaatsvond op het Albertinaplein. Dat bevestigde politiewoordvoerster Ilse Van de Keere dinsdag aan BRUZZ.

De politie hield maandagavond na de manifestatie tegen politiegeweld, waaraan zo'n 200 mensen deelnamen, een groepje van zeven jongeren tegen. Om onduidelijke redenen werden drie van hen meegenomen naar het politiebureau. "Dat was louter voor identificatie en heeft hoogstens 20 minuten geduurd", lichtte politiewoordvoerster Van de Keere toe.

Op amateurbeelden is te zien hoe de agenten zich weigerden te identificeren. Op de vraag waarom het drietal mee moest naar het politiebureau kwam geen duidelijk antwoord. Een agent verwees naar de "bivakmuts" van een van de opgepakte meisjes, hoewel die een gewone zwarte muts op het hoofd had.

Voorts verliep de betoging, onder meer naar aanleiding van het politieoptreden tijdens de betoging van Extinction Rebellion eerder deze maand, zonder incidenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?