Drie verdachten opgepakt voor afpersing sekswerkers in Noordwijk

© Saskia Vanderstichele
| Prostitutie in de Noordwijk.

Twee mannen die enkele sekswerkers uit de Noordwijk onder bedreiging van geweld zouden hebben afgeperst, zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Een derde verdachte werd na verhoor vrijgelaten, dat is vernomen bij het Brusselse parket.

Vorige week woensdag viel de politie binnen op de adressen van drie mannen die ervan verdacht worden afgelopen zomer enkele sekswerkers te hebben afgeperst. “Ze eisten een geldsom per dag en per meisje op straffe van fysieke represailles of wraakacties in de kamer waar ze werkten”, aldus het parket.

"Dagelijks kregen ze bezoek van een groep jongemannen die hen onder bedreiging verplichtten om de geëiste som te betalen. Dankzij het politieonderzoek van de recherche van de lokale politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node, nvdr.) konden drie verdachten geïdentificeerd worden. Op 17 november werden de huiszoekingsbevelen uitgevoerd in de woningen van de verdachten. Laatstgenoemden, alle drie meerderjarig, werden van hun vrijheid beroofd en ter beschikking van de onderzoeksrechter gesteld. Twee personen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst," klinkt het nog.

De politie laat nog weten dat het "aandacht geeft aan de opvang van slachtoffers van dit soort feiten, met name in het licht van de precaire situatie en de kwetsbaarheid die het statuut van sekswerker kenmerken".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?