Driekwart van agenten in Justitiepaleis vrijdag afwezig

© PhotoNews

In het Justitiepaleis hebben 113 van de 150 agenten die instaan voor de beveiliging zich vrijdag ziek gemeld of hun armen over elkaar geslagen. Ze protesteren daarmee tegen hun arbeidsomstandigheden, klinkt het bij een van de agenten. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene stelde agenten ter beschikking om de veiligheid te garanderen.

Al de agenten in het Justitiepaleis zijn onderdeel van de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie. Zij hekelen met de actie het uitblijven van salarisverhogingen sinds de politiehervorming. Daarnaast zijn ze ontevreden over de ongezonde werkomstandigheden in hun werkruimtes, die zich op de tweede verdieping onder het Justitiepaleis bevinden.

"Het gaat om ratten en muizen die bij ons in de pauzeerruimte eten, water dat in onze kleedkamers wegsijpelt, stukken plafond die naar beneden vallen en muizennesten in de drankautomaten", klinkt het bij een ambtenaar. Volgens de man is de situatie zo erg dat twee commissarisen die er werken een burn-out hebben gekregen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?