| De drone vervoerde drugs.

Drone met drugs crasht op koer van gevangenis Vorst

© Chris Verhaeghe
14/05/2020

In Vorst is vanmorgen een drone met drugs onderschept, dat meldt het Brusselse parket. Het toestel crashte op de binnenkoer van de gevangenis van Vorst voor de drugs konden worden afgeleverd. Politie en parket onderzoeken de zaak.

Door de coronacrisis krijgen gedetineerden geen bezoek meer en daarom worden er andere manieren gezocht om drugs binnen de muren van de gevangenis te krijgen. Vanmorgen probeerde iemand met een drone een lading drugs binnen te smokkelen in de gevangenis van Vorst, maar de drone crashte op de binnenkoer van de penitentiaire instelling.

“De drone werd in beslag genomen en de drugs worden momenteel onderzocht in het labo”, zegt woordvoerder Denis Goeman van het Brusselse parket. “Om welke drugs het gaat en hoe groot de lading was, is nog niet gekend.”

De gedetineerde die de drugs in ontvangst wilde nemen, is volgens het parket wel geïdentificeerd. “Het onderzoek loopt intussen verder om de piloot van de drone te vinden. Zowel hij als de gedetineerde kunnen worden vervolgd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Justitie, drugs, gevangenis van Vorst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni