Drugsproces tegen kopstuk Bende van de Miljardair uitgesteld bij gebrek aan tolk

© Politiezone West

De Brusselse correctionele rechtbank is vrijdag nog niet kunnen beginnen met het drugsproces tegen Marc Verbesselt, één van de kopstukken van de beruchte Bende van de Miljardair, en een tiental andere verdachten. Ditmaal werd het proces uitgesteld omdat een tolk Albanees niet kwam opdagen. Eerder werd het proces al herhaaldelijk opgeschort omdat een nevendossier van het grote drugdossier nog niet toegevoegd was. De zaak wordt nu behandeld op vrijdag 1 juni.

Marc Verbesselt kwam tijdens het midden van de jaren '90 in het nieuws als kopstuk van een internationaal netwerk dat vrouwen uit Oost-Europese en derdewereldlanden naar België en Nederland haalde en exploiteerde in prostitutiebars. Zij organiseerden hun activiteiten vanuit de Rotterdamse club Le Milliardaire en raakten bekend als de "Bende van de Miljardair".

In juni 2014 werd Verbesselt opnieuw opgepakt, samen met een achttal Albanezen, omdat zij verantwoordelijk zouden geweest zijn voor verschillende cannabisplantages, in Brussel, Sint-Gillis, Waver en Waterloo. Eén van de plantages stond op de bovenverdieping van het Java-café in de Brusselse Sint-Gorikswijk.

Verbesselt en de andere verdachten worden vervolgd voor cannabishandel en -verkoop, en cocaïnehandel, maar in het onderzoek naar die drughandel was ook een luik over de grootschalige diefstal van elektriciteit om de cannabisplantages van licht en warmte te voorzien.

Toen het drugsdossier voor de eerste maal voor de correctionele rechtbank kwam, waren de verdachten voor die elektriciteitsdiefstal nog niet doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Begin januari was dat wel het geval, waarna het proces werd uitgesteld naar vrijdag 18 mei, om de partijen de kans te geven om opnieuw conclusies uit te wisselen.

Vorige week vrijdag werd het dossier dan opnieuw uitgesteld, ditmaal met een week. Vandaag, op vrijdag, is dat opnieuw gebeurd omdat een tolk Albanees niet kwam opdagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?