Duizenden namaakgoederen in beslag genomen in Agora-galerij

© CV

Bij een politieactie in de Agora-galerij in Brussel zijn duizenden namaakgoederen in beslag genomen. In totaal stelde de politie vijftig processen-verbaal op. Afgelopen zomer werden er bij een gelijkaardige actie op dezelfde locatie 1.500 verboden wapens aangetroffen.

Vorige week donderdag viel de politie, samen met inspecteurs van FOD Financiën, Economie, het arbeidsauditoraat en tal van andere diensten de Agora-galerij binnen. Meer dan twintig handelszaken werden onderworpen aan een stevige controle, waarvan vier een tijdelijke sluiting opgelegd kregen.

Volgens de politie werden daarbij duizenden namaakgoederen aangetroffen. De politie stelden ook tientallen processen-verbaal op voor onder andere zwartwerk, illegaal verblijf en btw-fraude. Nog volgens de politie werden er vooral veel inbreuken vastgesteld bij nagelverzorgingsstudio’s. Daar werd een resem producten in beslag genomen die mogelijk een gezondheidsrisico inhielden.

Op 27 juli werden bij een gelijkaardige actie in de Agora-galerij 1.500 verboden wapens en 1.600 stukken namaakkledij in beslag genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?