Explosieven Kuregem afkomstig van overleden ex-militair

Parket van Brussel

Het Brusselse parket heeft meer uitleg gegeven over de vondst van zelfgemaakte bommen afgelopen weekend in de wijk Kuregem in Anderlecht. Een arbeider stootte er in een huis in de Sergeant Debruynestraat op een zak die onder een trap lag verborgen. "Uit verschillende elementen blijkt dat de zak met explosieven eigendom was van een Russische ex-militair die overleden is in 2011."

In de zak onder de trap lagen zelfgemaakte spijkerbommen, messen en Amerikaanse boksbeugels. De ontmijningsdienst DOVO kwam toen ter plaatse om alles onschadelijk te maken.

“Het gaat om de eerste conclusies van het onderzoek”, zegt Denis Goeman van het parket van Brussel. “Uit verschillende elementen blijkt dat de zak met explosieven eigendom was van een Russische ex-militair die overleden is in 2011. Uit het verhoor van de eigenaar van het gebouw blijkt dat de man gekend was voor bezit van messen en dat hij paranoïde was."

"De zak was verstopt in een trap die leidde naar zijn appartement. Het dossier zal worden afgesloten na afloop van de laatste onderzoeksdaden.” Ook de vingerafdruk van de man werd aangetroffen aan de binnenkant van een stuk plakband waarmee een mes was verstopt onder de trap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?