Familie Mehdi wil rechtszaak om omstandigheden Mehdi’s dood beter uit te zoeken

JP
© BRUZZ
08/10/2020

De familie van Mehdi, die werd gegrepen door een politieauto en overleed, zal niet rusten tot ze de hele waarheid kennen. Dat zegt zijn broer Ayoub Bouda tijdens een persconferentie. "Wij gaan niet akkoord met de beslissing van het parket en gaan al onze juridische en democratische middelen gebruiken."

Deze ochtend raakte bekend dat het parket de politieagenten die betrokken waren bij de dood van Mehdi (17) aan de Ravensteingalerij niet zal vervolgen. In een reactie op dat nieuws organiseerde zijn familie een persconferentie.

De familie zit nog met veel vragen, over bijvoorbeeld de snelheid van de auto en de sirene. "Heel veel vragen zijn nog niet beantwoord", zegt Ayoub Bouda, de broer van Mehdi. "Waarom werd hij gecontroleerd? Wat is er gebeurd? Was hij op slag dood, werd hij nog naar het ziekenhuis gebracht? Hoe reageerden de agenten?" Op het moment van het ongeluk reed de politieauto 95 kilometer per uur, de sirenes loeiden niet.

Die zaken moeten volgens de familie voor de rechtbank worden besproken. "Er is een strafrechtelijke verantwoordelijkheid die voor de rechtbank besproken moet worden", vindt broer Ayoub. Ook hekelt hij de communicatie van de politie. Die zouden aanvankelijk wel hebben gezegd dat er een sirene opstond, en later toch niet.

Excuses

Ook was er een gebrek aan ondersteuning, herinnert Bouda. “De politie is alleen gekomen om te vertellen dat Medhi was overleden. Verder niets. Dat blijft een trauma voor ons. Het is heel moeilijk om nog vertrouwen te hebben in justitie. Nu beleven we het trauma opnieuw."

De familie van Mehdi geeft niet op en wil alle "juridische en democratische middelen gebruiken." Los van een mogelijke rechtszaak vindt de broer van Mehdi ook dat de politie minstens excuses kan aanbieden. "Over de verantwoordelijkheid moet de rechtbank beslissen, maar men kan zich ten minste excuseren, want er is toch een 17-jarige gestorven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Ayoub Bouda , Mehdi Bouda

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni