Franstalige arbeidsrechtbank schort zittingen op wegens personeelstekort

© PhotoNews
| Het Justitiepaleis in de steigers.

De Brusselse, Franstalige arbeidsrechtbank kampt met een personeelstekort. De rechtbank moet daarom zittingen opschorten. Dat meldt de voorzitster van de Franstalige arbeidsrechtbank.

"Sinds 2 september moet de Franstalige arbeidsrechtbank van Brussel zich beperken tot 17 in plaats van 22 magistraten", zegt voorzitster Fabienne Douxchamps. "We zitten daardoor met 77 procent van het aantal magistraten dat we volgens het wettelijk kader zouden moeten hebben. Daardoor kunnen we niet 100 procent van onze opdrachten garanderen."

Douxchamps haalt aan dat de magistraten zware inspanningen leveren en dat het personeel al langer aan de alarmbel trekt. "En toch hebben wij al maanden geen verbetering gezien", aldus Douxchamps.

"Zittingen die we niet kunnen toewijzen aan een magistraat worden opgeschort. We zullen dat blijven doen tot nader order", klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?