Garagist neergestoken in Ukkel: verdachte voor onderzoeksrechter geleid

© Peter Dhondt-BRUZZ

Er is een verdachte opgepakt voor de steekpartij waarbij donderdagmiddag een 58-jarige garagist om het leven kwam in Ukkel. Dat bevestigt het Brusselse parket vrijdag. Het gaat om een 48-jarige collega van het slachtoffer. Die man wordt voor de onderzoeksrechter geleid en het parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst voor doodslag.

De feiten vonden donderdag rond het middaguur plaats in een garage aan de Sint-Jobsesteenweg in Ukkel. Getuigen hoorden tumult en toen ze op het lawaai afgingen, troffen ze het 58-jarige slachtoffer levensloos aan. De man had verschillende steekwonden in de borst opgelopen. De juiste toedracht van de feiten is nog niet duidelijk.

"“Het parket heeft verschillende onderzoeksopdrachten bevolen waaronder de aanstelling van een wetsdokter, de afstapping van het labo van de federale politie en het verhoor van verschillende getuigen. Uit de resultaten van de eerste onderzoeksopdrachten blijkt dat, het slachtoffer een man geboren in 1962, meerdere keren met een puntig voorwerp in de borst werd gestoken. Derhalve heeft het parket van Brussel een onderzoeksrechter aangesteld voor doodslag. De onderzoeksrechter en het parket zijn ter plaatste afgestapt in de loop van de avond," aldus parketwoordvoerder Denis Goeman.

"De verklaringen van de verdachte brengen voorlopig weinig duidelijkheid", zegt Goeman. "Hij moet wel nog verhoord worden door de onderzoeksrechter."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?