Politie in Molenbeek opnieuw bekogeld tijdens arrestaties

Metro Beekkant Sint Jans Molenbeek openbaar vervoer mobiliteit Metro Beekkant Sint Jans Molenbeek openbaar vervoer mobiliteit
© PhotoNews
| Metro Beekkant Sint Jans Molenbeek.
© PhotoNews
| Metro Beekkant Sint Jans Molenbeek.

De politie werd zaterdagavond opnieuw bekogeld tijdens een arrestatie vlakbij metrostation Beekkant. Vanuit de woonblokken werden er allerlei objecten gegooid naar de ordediensten. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd aan onze redactie.

In de wijk rond metrostation Beekkant, waar net als in de Sippelbergwijk een samenscholingsverbod geldt, werden agenten in de nacht van zaterdag op zondag vanuit de woonblokken tijdens een controleactie bekogeld.

Vechtpartij

De politie werd ter plaatse geroepen na meldingen van buurtbewoners die klaagden over overlast, veroorzaakt door hangjongeren. “In die buurt is er net als in de Sippelbergwijk een probleem met hangjongeren”, bevestigt Caroline Vervaet van de politiezone Brussel-West. “Daarom werd door de burgemeester ook hier een samenscholingsverbod in het leven geroepen. Dat is echter enkel aan de buurtbewoners gecommuniceerd.”

Het is vooral op vraag van de bewoners dat het verbod er kwam eerder deze maand. Deze lijkt trouwens vooralsnog vruchten af te werpen. "Zowel in de wijk rond Beekkant als in de Sippelbergwijk (waar een samenscholingsverbod geldt sinds eind augustus, red.) is het over het algemeen vrij rustig," aldus Vervaet. "Op afgelopen zaterdag na. De politie moest toen de hele avond in de buurt blijven omdat er melding was gemaakt van een massale vechtpartij."

Pepperspray

Toen de politie overging tot twee arrestaties was het hek helemaal van de dam. “Andere jongeren kwamen zich bemoeien en probeerden de arrestatie te verhinderen”, zegt Vervaet. “Vanuit de woonblokken werden onze ploegen bekogeld met allerhande objecten. We hebben uiteindelijk pepperspray moeten gebruiken om de situatie meester te worden. Nog eens drie verdachten werden daarbij opgepakt.”

Volgens Vervaet kampen beide wijken met soortgelijke problemen. “Het is een beetje hetzelfde verhaal als tijdens de hele zomer. Jongeren hebben niets om handen en wij hebben in het kader van de coronacrisis onze controles opgedreven. Dan botst dat al eens.”

Nu blijkt ook dat het samenscholingsverbod na enkele dagen werd aangepast. In principe waren samenscholingen tussen 22 uur en 6 uur verboden. Dat werd bijgesteld naar 19 uur in beide wijken. Het verbod geldt in de twee wijken tot eind oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?