Molenbeek vaardigt samenscholingsverbod uit in Sippelbergwijk

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 27 augustus 2020

Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) vaardigt per direct een samenscholingsverbod uit tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends in de Sippelbergwijk. Daar werden in de nacht van woensdag op donderdag brandweermannen tijdens een interventie bekogeld met glazen flessen.

Moureaux wil na de incidenten van afgelopen nacht in de Mahatma Gandhilaan snel ingrijpen. Daarom zal het vanaf donderdagavond verboden zijn om in de wijk met meer dan drie personen in groep samen te troepen. Extra politiepatrouilles zullen ingezet worden om een oogje in het zeil te houden en het samenscholingsverbod te handhaven. De maatregel zal twee maanden van kracht zijn.

De burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek erkent dat de wijk te lijden heeft onder drugstrafiek en overlast door hangjongeren. Moureaux benadrukt wel dat het een minderheid is die voor de problemen in de Sippelbergwijk zorgt. Omdat de PS-politica niet wenst dat hulpdiensten op zo'n manier worden behandeld, grijpt ze donderdag kordaat in.

Intussen gaat ze op zoek naar oplossingen voor de problemen die er zijn. Daar wordt in de gemeente al langer op gewerkt, maar de overlast blijft. Ouders van de jongeren en bewoners van de wijk zullen bij dat proces nauw betrokken worden, zegt Moureaux nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?