De aanpak van opgesloten terroristen en honderden geradicaliseerde gedetineerden in onze gevangenissen is veel slechter dan gedacht, schrijft De Tijd zaterdag.

Zo slagen de gedetineerden er vanuit de gevangenis in versleuteld te communiceren met hun familie, het criminele milieu en zelfs met andere jihadisten in de gevangenis en in Syrië en Irak. Er zijn ook al verboden wapens ontdekt in de Deradex-afdelingen waar de zwaarste terroristen zitten.

De wantoestanden staan volgens De Tijd te lezen in nota's van de veiligheidsdiensten die het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) niet vrijgaf. Ze waren geschrapt uit de definitieve antwoorden die Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) als senator daarover kreeg van Geens. De info is nu toch gelekt omdat het kabinet-Geens per ongeluk aan tientallen vragen ook de ruwe info van de veiligheidsdiensten toevoegde.

Geens ontkent zaken te hebben verzwegen. "Het enige geldige antwoord op een schriftelijke vraag is het definitieve antwoord dat de minister ondertekent."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , gevangenen , radicalisering , Koen Geens , Jean-Jacques De Gucht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni