Gerecht buigt zich over antisemitische handboeken Islamitisch en Cultureel Centrum

De moskee in het Jubelpark is de hoofdzetel van het Islamitisch en Cultureel Centrum van België.

Het gerecht gaat zich buigen over het dossier rond antisemitische en homofobe handboeken van het Islamitisch en Cultureel Centrum van België. Daarmee is de Nationale Veiligheidsraad maandag akkoord gegaan.

Een parket zal worden aangeduid, dat zal beslissen of er een procedure kan worden gestart tegen de Arabische afdeling van het Europees Islamitisch Instituut. Dat schrijft La Libre Belgique.

De school, die afhangt van het Islamitisch en Cultureel Centrum van België, zou handboeken hebben gebruikt die homofoob en antisemitisch zijn, en waarin wordt gepleit voor de jihad. Volgens het OCAD, het orgaan voor de terreurdreiging, werden de boeken jarenlang gebruikt en tot in het schooljaar 2016-2017.

Tijdens zijn discussies over de bewuste handboeken heeft de Nationale Veiligheidsraad geconcludeerd dat de bestuurlijke macht - van de gemeenten tot en met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon - niet over dezelfde onderzoeksmogelijkheden beschikt als het gerecht. Het is volgens de raad dan ook niet wenselijk om Jambon of de stad Brussel te laten beslissen om de school te sluiten, zonder een onderzoek te voeren, aldus La Libre.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?