Gevels FOD Justitie beklad met verf in protest tegen nieuwe gevangenis Haren

© Vincent Van Quickenborne via Twitter

Onbekenden hebben afgelopen nacht de gevels van de gebouwen van de FOD Justitie en van de Regie der Gebouwen beklad met verf. Volgens minister van justitie Vincent van Quickenborne (Open Vld) is het vandalisme het werk van links-extremisten.

'Maxi Prison = maxi injustice', valt er te lezen op de geviseerde gevels. Daarmee tonen de actievoerders wat ze vinden van het nieuwe gevangenisdorp in Haren, dat de verouderde gevangenissen van Sint-Gillis, Vorst en Berkendael moet vervangen en plaats zal bieden aan 1.190 gedetineerden.

Naast de gevels van de FOD Justitie en de Regie der Gebouwen, werd ook het gebouw van het architectenbureau dat de gevangenis ontwierp, beklad met verf.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) reageerde op Twitter alvast ontzet over het vandalisme. "Schandalig! Haren biedt net plaats om effectiever én humaner te straffen. Maar van sommige links-extremisten mogen we criminelen zelfs niet opsluiten. Waanzin! Justitie zal hiertegen optreden," klinkt het.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?