© Politie zone Brussel Noord | Een eerdere cannabisplantage uit Brussel (archiefbeeld).

In Laken zijn vorige week 800 jonge cannabisplanten aangetroffen in een woning. Er lag ook een pistool met munitie. Dat meldt de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene. Vier verdachten zijn opgepakt.

De ontdekking gebeurde op zondag 17 maart, na een huiszoeking op het adres in Laken. De lokale politie kwam de plantage op het spoor via een sluikstort in Dilbeek, waar resten van de cannabiskweek gevonden waren. De politiezone Dilbeek had de Brusselse politie daarover ingelicht.

In de woning vond de politie 800 jonge cannabisplanten, 321 grote bloempotten, 48 grote lampen en een grote zak met 84,2 gram marihuana. Er werd ook een pistool met munitie gevonden.

Aangehouden

Ter plekke werd één persoon opgepakt. Een tweede verdachte kwam niet veel later aanbellen aan de woning. In zijn wagen vond de politie producten die vermoedelijk dienden voor de kweek van de planten. Ook hij werd opgepakt.

Nog eens twee verdachten werden opgepakt nadat de politie hun paspoort in de woning in Laken vond. Alle vier verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket. Drie van hen zijn aangehouden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie