Honderden pillen in beslag genomen en dertien verdachten gearresteerd in Noordwijk

GELD_VEILIGHEID_NOORDWIJK.transfer20230712BZ01.mp4

De tijdelijke taskforce die de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft opgericht met de steun van het Brusselse parket, heeft vorige week 779 medische pillen in beslag genomen, naast verdovende middelen. De politiemensen konden ook 13 verdachten arresteren. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

"Het gaat om 756 Lyricapillen en 23 Rivotrilpillen, beide medicamenten die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn, en bekendstaan om hun verslavende en ontremmende effecten", zegt het parket. "Met name in combinatie met alcoholgebruik kunnen ze het gedrag van bepaalde personen negatief beïnvloeden, wanneer ze zonder medische omkadering genomen worden."

Daarnaast nam de politie ook 1.022,75 euro, 42,6 gram cannabis en 30 XTC-pillen in beslag, en arresteerde ze dertien verdachten, aldus nog het parket. Elf van hen worden verdacht van drugsverkoop.

Acht verdachten werden na verhoor vrijgelaten. Het parket zal later beslissen of ze vervolgd worden. Van de vijf anderen hebben er twee een rechtstreekse dagvaarding gekregen, voor de andere drie loopt het opsporingsonderzoek verder.

De taskforce kadert in een globale aanpak van de gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, en de politie Brussel Noord in de Noordwijk. De focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen.

"De Task Force is een aanvullende actie, die bij het dagelijkse werk van de politieambtenaren komt", klinkt het nog. "De politie Brussel Noord blijft aanwezig op het volledige grondgebied en in de drie gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?