Islamleraar komt zonder celstraf weg met zedenfeiten in Anderlechtse school

© Google Streetview
| Een oud-leerling van het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht beschuldigt de leerkracht van ongewenste aanrakingen.

Een gewezen leraar van het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht is veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor zedenfeiten en geweldpleging op leerlingen. De rechtbank achtte hem schuldig aan aanranding van de eerbaarheid van een scholier na verschillende ongewenste aanrakingen.

Daarenboven stuurde de toenmalige islamleraar het slachtoffer ook nog een resem ongepaste berichten. De vijftiger werd ook schuldig bevonden aan feiten van opzettelijke slagen en verwondingen. Hij sloeg een leerling omdat die had geweigerd zich af te keren van een geschiedenisleraar die de aanslag op het Franse blad Charlie Hebdo had veroordeeld.

Het Brusselse parket had vier jaar cel geëist tegen de voormalige leerkracht. Maar omdat de man een blanco strafblad had en de feiten reeds in 2013 en 2014 plaatsvonden, kreeg hij drie jaar cel met uitstel. De rechtbank sprak ook nog een beroepsverbod uit voor een periode van tien jaar, zodat hij niet met in aanraking kan komen met kinderen. De beklaagde heeft de feiten altijd ontkend, maar het is nog niet duidelijk of hij beroep aantekent.

De man kwam in 2015 al in het nieuws na de aanslag op Charlie Hebdo in Frankrijk. Toen werd een leerling van het atheneum in elkaar geslagen omdat hij had geweigerd een petitie te ondertekenen die was gericht tegen een geschiedenisleraar die zich had uitgesproken tegen de aanslag op het satirische magazine. De petitie zou het idee zijn geweest van de islamleraar, die daarvoor werd geschorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?