Student krijgt zware klappen na 'ruzie over Charlie Hebdo'

© FM Brussel
02/02/2015

In Anderlecht is een student het slachtoffer geworden van zware agressie na een ruzie over Charlie Hebdo, schrijven enkele kranten. De jongen werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Enkele leerlingen van het Athénée Royal Leonardo da Vinci in Anderlecht waren een petitie gestart om het ontslag te eisen van hun leraar geschiedenis. Die had de aanslagen op Charlie Hebdo veroordeeld. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.

Achttien van de twintig leerlingen tekenden volgens La Dernière Heure de petitie. Het twintigjarige slachtoffer en een vriend weigerden echter de petitie te tekenen omdat ze achter de uitspraken van de leraar stonden. In de volgende dagen kreeg de weigeraar het aan de stok met de initiatiefnemer van de petitie.

Een aantal dagen later werd de jongen na school opgewacht door een groepje van een tiental jongeren. Die bewerkten hem met een baseballknuppel.

De jongen werd met zware hoofdwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De directie van de school wou geen commentaar kwijt aan La Dernière Heure en was maandagochtend ook nog niet bereikbaar.

De politie van de zone Zuid bevestigt aan onze redactie dat een leerling van de school is aangevallen met een baseballknuppel door een groepje jongeren. "Een opvoeder van de school kon tussenbeide komen en waarschuwde de politie." Het onderzoek naar de omstandigheden van de vechtpartij is nog bezig.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni