Aanslag Charlie Hebdo herdacht in synagoge en bioscoop

© FM Brussel
14/01/2015

De aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo is ondertussen een week geleden. In Brussel zijn er opnieuw verschillende herdenkingen voor de slachtoffers, onder meer in een synagoge en in bioscoop Galeries.

In een Ukkelse synagoge is woensdagavond een speciale ceremonie ter ere van de zeventien slachtoffers van de terreur in Frankrijk. Verschillende rabbijnen zullen het woord nemen, net als de ambassadeurs van Frankrijk en Israel, de burgemeesters van Ukkel en Vorst en Belgische vrienden van de slachtoffers.

"We gaan ook een extra kaars branden voor alle slachtoffers van alle soorten terrorisme en fanatisme", zegt organisator Simon Bretholz. "De kaars zal worden aangestoken door de ouders van Sarah Bitton, de jonge Belgische die met haar baby gegijzeld werd door Coulibaly in een Parijse supermarkt."

De bioscoop Galéries in de Sint-Hubertusgalerijen organiseert dan weer een avond rond Charlie Hebdo met de vertoning van de film 'C'est dur d'être aimé par des cons'. Dat is een documentaire over het satirische weekblad.

Ook Cinematek brengt hulde aan de slachtoffers van de aanslagen. Zij bieden gratis vertoningen van "Cartoon Circus" om 20 en 21 uur. Cartoon Circus is een Belgische productie over stripverhalen en cartoons. Delen van de film spelen zich af in de kantoren van Harakiri, de voorloper van Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Film , Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni