Charlie Hebdo: dreigingen voor Jetse krantenwinkels

© brusselnieuws.be
14/01/2015

Het Brusselse parket tilt zeer zwaar aan de dreigbrieven die vier Jetse krantenwinkels woensdag ontvangen hebben. Via een briefje wordt gedreigd met represailles tegen de handelszaken die het laatste nummer van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, met een karikatuur van de profeet Mohammed op de voorpagina, zouden slijten.

De daders moeten er niet aan twijfelen dat ze zullen vervolgd worden, zegt het parket. De politie neemt intussen maatregelen om de winkels te beschermen en heeft onder meer extra patrouilles ingezet in de straten van de betrokken handelaars.

De krant La Capitale noemt een krantenkiosk op het Werrieplein in Jette, nabij de metrohalte Belgica, waar een verkoopster een witte enveloppe onder de deur zag gestopt worden. Daarin zat een briefje waarin gedreigd werd met represailles indien de dagbladhandel Charlie Hebdo zou gaan verkopen. Nog drie andere verkooppunten bleken eenzelfde dreigpamflet ontvangen te hebben.

Volgens het parket liggen de krantenwinkels die de dreigbrief ontvangen hebben allemaal in dezelfde buurt, zelfs behoorlijk dicht bij elkaar, tussen metrostation Belgica en het station van Jette.

"We nemen dit zeer ernstig en zetten alle technische middelen in die we tot onze beschikking hebben om de dader of daders te identificeren", klinkt het bij het parket. "Wanneer we hem vinden, zullen we de dader vervolgen, ook al mocht blijken dat het om een of andere flauwe grappenmaker zou gaan. Dit soort feiten kunnen totaal niet door de beugel."

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Samenleving , Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni