Brusselse vrouw en baby overleven gijzeling in Parijs

© brusselnieuws.be
09/01/2015

Onder de mensen die vrijdag werden gegijzeld in een Parijse supermarkt, ook een vrouw met baby afkomstig uit Brussel. Zij hebben het drama overleefd en zijn in veiligheid. Dat melden enkele Franstalige media en is bevestigd aan brusselnieuws.be.

De gijzeling in een supermarkt met kosjere producten begon rond 13 uur en eindigde kort na 17 uur toen speciale ordetroepen de winkel bestormden. Daarbij kwamen de gijzelnemer en één gijzelaar om het leven. Drie andere gijzelaars waren eerder al gedood.

De rest van de gijzelaars werd bevrijd en is in veiligheid gebracht. Onder hen ook een Brusselse vrouw van 24 met haar baby van zes maanden. "Het gaat om leden van een bekende Joods-Brusselse familie, verwant met opperrabbijn Albert Guigui", zegt Maurice Sosnowski, voorzitter van de coördinatiecomité van Joodse Organisaties. "Ze zijn ongedeerd."

Volgens La Capitale gaat het om de dochter van de koosjere slager op de Alsembergsesteenweg in Ukkel, en haar kind.

De gijzelnemer had donderdag ook al een politieagente vermoord en behoort mogelijk tot dezelfde terreurcel dan de twee broers die eerder deze week een dodelijke aanslag pleegden op de redactie van Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni