Jongeman opgepakt bij inbraak justitiepaleis

© Chris Verhaeghe
Updated: 18-05-2022 - 11:39

Rond 5 uur woensdagochtend werd er vastgesteld dat er een man rondliep in het Brusselse justitiepaleis aan het Poelaertplein. Hij werd opgepakt en wordt nog verhoord. Het onderzoek loopt nog. Door de inbraak ging de publieksingang van het gerechtsgebouw pas open om 9 uur, een klein uurtje later dan gewoonlijk.

Volgens een goede bron zou de dief vannacht ter plekke zijn opgepakt in het justitiepaleis. Hij zou onder andere dossiers van het parket-generaal op zak hebben gehad. Het parket kan niet bevestigen dat de man gestolen goederen of dossiers op zak had. “Dat maakt deel uit van het onderzoek,” aldus Sarah Durant van het parket. “De man raakte binnen via een raam op de eerste verdieping, dat hij insloeg. Hij raakte daarbij gewond. Of hij alleen handelde, maakt deel uit van het onderzoek."

Aan een trap tussen de eerste en de tweede verdieping is een andere ruit vernield, en aan de burgerlijke griffie van het hof van beroep, ook op de eerste verdieping, is ook een binnenruit vernield. Of de daders de griffie ook zijn binnengedrongen en er iets gestolen hebben, is niet duidelijk.

Nog op de eerste verdieping, vlakbij de bureaus van de Nederlandstalige en Franstalige balies van de orde van advocaten, is een brandblusser van de muur gerukt. Of die ook werd leeggespoten, is minder duidelijk.

De man is 23 jaar oud. Het parket wil geen commentaar geven over zijn identiteit en of hij gekend is bij het gerecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?