Lakense verdachte blijft in de cel voor rellen in Blankenberge

© VRT

In het onderzoek naar de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van een 18-jarige man uit Laken met een maand verlengd. De verdachte houdt vol dat hij die bewuste zaterdag zelfs helemaal niet in Blankenberge was. In totaal zitten nog drie verdachten in de cel.

De massale vechtpartij ontstond op 8 augustus in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden, onder andere door met parasols te gooien.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden drie jongemannen uit het Brusselse aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Aan de hand van de camerabeelden probeerden de speurders ondertussen de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. Op basis van die beelden werd een 18-jarige man uit Laken herkend door de Brusselse lokale politie. De verdachte werd bijna een week na de feiten opgepakt en uiteindelijk ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

Maand extra

Een 18-jarige man uit Sint-Gillis werd op 27 augustus al vrijgelaten door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling. De KI oordeelde toen dat een 18-jarige man uit Jette wel in de gevangenis moet blijven. Tegen die beslissing heeft de verdediging echter met succes cassatieberoep aangetekend. Het hof van cassatie oordeelde dat in het arrest het vermoeden van onschuld geschonden werd. Daardoor zal de KI zich in een andere samenstelling opnieuw over de zaak moeten buigen.

Ondertussen oordeelde de Brugse raadkamer vorige dinsdag dat een 20-jarige Brusselaar de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Het parket ging echter in beroep, waardoor ook in dit geval de KI de knoop zal moeten doorhakken. Ten slotte werd dinsdagochtend de aanhouding van een 18-jarige man uit Laken met een maand verlengd. De verdachte houdt vol dat hij die dag gewoon thuis in Brussel was, maar het onderzoek zou uitgewezen hebben dat zijn telefoon zich wel in Blankenberge bevond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?