Brusselse verdachte van rellen in Blankenberge vrij onder voorwaarden

© VRT
| Amok aan de kust van Blankenberge (archiefbeeld).

In de zaak van de vechtpartij op het strand van Blankenberge komt een achttienjarige verdachte uit Sint-Gillis vrij onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) bepaald, na beroep tegen de beslissing van de raadkamer van Brugge. Een tweede verdachte die ook de vrijlating vroeg, blijft wel in de cel.

De vechtpartij ontstond zaterdag 8 augustus in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

De Brugse raadkamer oordeelde twee weken geleden dat A.D. (18) uit Sint-Gillis de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten, maar het parket tekende beroep aan. De raadkamer besliste ook dat D.B. (18) uit Jette en M.B. (20) in de gevangenis moesten blijven, maar die laatste ging ook in beroep tegen de beslissing.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft donderdagavond bepaald dat A.D. de gevangenis wel degelijk mag verlaten onder voorwaarden. Van de raadkamer kreeg de tiener een verbod om de komende drie maanden naar de kust te komen. Vermoedelijk is dat verbod bevestigd door de KI. De andere verdachte moet in de cel blijven in het belang van het onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?