| Jonge Brusselaars werkten dit weekend samen met de stad Blankenberge en de politie

Brusselse vrijwilligster in Blankenberge: 'Een aantal vooroordelen geschrapt'

EDB
© BRUZZ
18/08/2020

De Brusselse vrijwilligers die het voorbije weekend de preventiedienst van kuststad Blankenberge versterkten, hopen dat het project herhaald zal worden. "Eerst was er een wederzijds gebrek aan vertrouwen omdat we een andere mentaliteit hebben. Maar na verloop van tijd hebben we toch een aantal vooroordelen kunnen schrappen."

"Wij moesten helpen bij preventie," vertelt Mayra, met haar zestien lentes de jongste van de groep vrijwilligers. "Veel jongeren in Blankenberge spreken geen Frans, dat leidt soms tot communicatieproblemen. Onze groep vrijwilligers is tweetalig, dus wij konden vertalen tussen de Blankenbergse en de Brusselse jeugd."

Volgens Mayra waren de vrijwilligers in staat toch een aantal vooroordelen te schrappen. "Er heerst een verschillende mentaliteit tussen de Brusselse en de Blankenbergse jeugd. Er bestaan veel vooroordelen tegenover Brussel, alsof het er gevaarlijk zou zijn. Maar ook omgekeerd was er een gebrek aan vertrouwen. Dat kan je niemand kwalijk nemen," aldus Mayra.

"Omdat we hebben kunnen samenwerken, zijn we toch een aantal vooroordelen uit de weg kunnen gaan. We mogen dan een verschillende mentaliteit hebben, maar we zijn allemaal jongeren. We hebben getracht te antwoorden op alle vragen die er bestonden, en hebben goed gebabbeld."

Wat Mayra betreft, mag het project zeker herhaald worden. "Er is echt geen enkel probleem geweest, en alles is goed verlopen." Ook initiatiefnemer Vinz Kanté zegt dat de stad zijn nummer heeft. "Als ze door een hittegolf nog eens veel mensen verwachten, mogen ze ons steeds bellen."

Het project was een samenwerking tussen het stadsbestuur, de lokale politie en een aantal Brusselse jongeren. Het initiatief kwam er nadat Brusselse jongeren verantwoordelijk werden gesteld voor het tumult dat recent in de stad ontstond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, vrijwilligers, vinz kanté

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni