Lichten begeven het in Brussels justitiepaleis

© PhotoNews
| Het Justitiepaleis op het Poelaertplein.

De lampen in een zittingszaal van het Brusselse justitiepaleis hebben het deze ochtend begeven. Rechters moesten beklaagden daardoor ondervragen en uitspraken doen in het donker tot een breedstraler redding bracht.

Eerder was de eerste van twee lampen in de zittingszaal al stuk gegaan. Maandenlang wordt er in zittingszaal O1.7 van het Brusselse justitiepaleis daardoor al recht gesproken in een veel te donkere kamer. Wat iedereen al lang zag aankomen, is deze ochtend dan ook gebeurd. Ook de tweede lichtbron gaf de geest.

Ook printer en wifi-verbinding voldoen niet

De lamp vervangen bleek niet mogelijk, of was te moeilijk, zo staat te lezen op de website van Het Laatste Nieuws. Uiteindelijk werd een oplossing gevonden door een breedstraler de kamer binnen te rollen, waardoor de zitting alsnog kon doorgaan, zij het in abnormale omstandigheden.

Dinsdagnamiddag zouden de lampen alsnog vervangen moeten worden, al blijft het afwachten of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren. Overigens is ook de printer van de griffier buiten gebruik en laat de wifi-verbinding al geruimte tijd te wensen over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?