Lifter misbruikt door bestuurder na nachtje stappen in Brussel

© PhotoNews
| Justitiepaleis.

Een twintiger uit Vilvoorde riskeert vijf jaar cel voor de verkrachting van een 22-jarige Nederlandse studente. De man zou de jonge vrouw begin maart hebben misbruikt toen ze na een nachtje stappen in Brussel dronken in zijn wagen was gestapt. Volgens de beklaagde is er van verkrachting geen sprake.

De Nederlandse vrouw en haar studiegenoot waren met vrienden in Brussel op stap geweest en wilden al liftend aan een bankkantoor geraken om geld af te halen. Ze stapten in bij een man uit Vilvoorde, die hen naar een bank bracht. Eenmaal de mannelijke student was uitgestapt, vertrok de bestuurder met gierende banden en openstaande deuren. De student sloeg in paniek en kon dankzij een getuige naar de politie stappen, die meteen op zoek ging naar de jonge vrouw.

De Nederlandse belde intussen naar vrienden, die geluiden hoorden die er op wezen dat ze werd verkracht. Via haar smartphone kon ze haar locatie doorsturen, waardoor de politie haar een uurtje later al huilend aantrof in een steegje in Vilvoorde. Ze verklaarde dat ze was verkracht en kon een beschrijving geven van de bestuurder, die een paar uur later kon worden opgepakt.

Telefoonnummer opgeslagen

De beklaagde beweerde woensdag op zijn proces dat hij de studente niet heeft verkracht, maar dat ze zelf avances is beginnen maken en hem had gevraagd plankgas te geven zodra haar medestudent was uitgestapt aan het bankkantoor. Daarenboven had het slachtoffer ook zijn telefoonnummer opgeslagen in haar gsm, wat er moest op wijzen dat alles op een correcte manier was verlopen.

Het parket van Halle-Vilvoorde vermoedt echter dat de man zelf zijn telefoonnummer in de gsm van de studente had gezet om de feiten te verdoezelen. De openbaar aanklager vorderde 5 jaar cel tegen de man, die zelf resoluut voor de vrijspraak ging. Het vonnis valt vrijdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?